Gripihooajal on surnud 18 inimest

Tiina Kaukvere
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vaktsineerimine. Illustratiivne foto.
Vaktsineerimine. Illustratiivne foto. Foto: Reuters / Scanpix

E-tervise SA terviseinfosüsteemi andmetel on hooaja algusest gripi tõttu hospitaliseeritud 217 inimest ning kuue haigla andmeil on surnud kokku 18 inimest.

Eelmisel nädalal langes ülemiste hingamisteede viirusnakkustesse haigestumine 11 protsenti. Arstide poole pöördus 4325 inimest, neist ligi 48 protsenti olid lapsed, teatas terviseamet.

Keskmine haigestumus 100 000 elaniku kohta oli  336. Eesti keskmisest suurem oli viirusnakkustesse haigestumine Läänemaal ja Viljandimaal. Haigestumise kasvu üheski maakonnas enam ei registreeritud.

Grippi haigestumine langes eelneva nädalaga võrreldes 9 protsenti, haigestumus kasvas vaid Pärnu- ja Viljandimaal, mujal püsis grippi haigestumine stabiilsel tasemel. Haigestumise kasv tuli tööealiste täiskasvanute arvelt, muudes vanusrühmades haigestumus langes.

Grippi ja  ülemiste hingamisteede viirusnakkustesse haigestumine on püsinud stabiilsena väikese  langusega juba kahel järjestikusel nädalal, kuid grippi haigestumise intensiivsus on jätkuvalt keskmisel tasemel. 

Ringlevate viiruste etioloogiline struktuur ei ole muutunud, gripiviiruste osakaal püsib eelmise nädala tasemel. Laboratoorse kinnituse said 51 A-gripiviirust .  Muudest respiratoorseid viirusnakkusi põhjustavatest viirustest oli haigestumine valdavalt seotud RS-viirusega.

E-Tervise SA terviseinfosüsteemi andmetel on hooaja algusest gripi tõttu hospitaliseeritud 217 inimest, neist ligi  70 protsenti  olid  täiskasvanud ja vanemaealised patsiendid.

Intensiivravi vajavate gripijuhtude ülevaade põhineb Ida-Viru Keskhaigla, Lääne-Tallinna Keskhaigla,  Põhja-Eesti Regionaalhaigla, Tartu Ülikooli Kliinikumi,  Pärnu Haigla ja Lõuna Eesti Haigla andmetel.

Nende haiglate andmetel on alates hooaja algusest  vajanud  gripi tõttu intensiivravi 51 inimest vanuses 28 kuni 88 eluaastat. Pea kõik intensiivravi vajanutest on kuulunud riskirühmadesse, andmed vaktsineerimise kohta kas puudusid või oli kindlalt teada, et inimesed ei olnud vaktsineeritud.

Hooaja algusest alates on kuue haigla andmeil surnud  kokku 18  inimest, vanuses 28- 86, neist kaks surmajuhtu lisandusid eelmisel nädalal.

Euroopa gripiseirevõrgustiku andmetel  hinnatakse haigestumuse intensiivsust keskmiseks  lisaks Eestile veel Belgias, Islandis,  Iirimaal, Luksemburgis,  Maltal, Kreekas, Prantsusmaal,  Rootsis, Rumeenias ja Soomes.

Ülejäänud riigid hindavad haigestumuse intensiivsust madalaks.

 
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles