Kiirabi käitumine šokeeris vanaprouat

Hanneli Rudi
, Tarbija24 juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Elmo Riig / Sakala

«Ärge segage, ma räägin haigega!» nähvanud kiirabiarst kõrgilt, kui eakas proua püüdis oma vaevu kõneleva südamehaige abikaasa seisundi kohta paar selgitavat sõna öelda.

10. märtsi hommikul helistas Tallinnas elav Valve (nimi muudetud) kiirabisse, sest tema südamepuudulikkuse all kannataval abikaasal olid tugevad hingamisraskused, kirjutab Õhtuleht.

Kohale saabunud kiirabi üks meedikutest oli naise sõnul kohe uksest sisse astudes tige ja üleolev ja hakkas mehele, kes toimuvat ei adunud, küsimusi esitama. «Püüdsin ise kenasti mehe eest rääkida, aga kõrk daam lõikas mu jutu järsult katki, öeldes, et ta ei räägi abikaasaga, vaid haigega!» kirjeldab Valve kahe nädala tagust ehmatavat hommikut ja hoiab pisaraid tagasi.
Kui arst ütles, et mehe vererõhk on madal ning abikaasa selgitas, et nii peabki südamestimulaatori tõttu olema, siis katkestas arst taas kõrgilt: «Ärge segage, ma räägin haigega!»

Sinepiplaastrit ja kartulikeeduauru soovitanud kiirabi lahkus, kuid samal päeval viidi mees haiglasse, kus mehel diagnoositi kopsuturse.

Tallinna Kiirabi peaarst Raul Adlas ütleb, et vahel on patsiendi ja tema lähedaste soovid erinevad, arst asub aga alati patsiendi huvide kaitsele ning seetõttu võib ka patsiendi abikaasal jääda mulje, et tema soove ja arvamusi tõrjutakse.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles