Video: kurdina sündinud naine kuuleb esimest korda

Tiina Kaukvere
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kõrvakirurg hoiab näppude vahel implantaadi näidist. Implantaat näebki välja täpselt samasugune tundlatega aparaat, millel on võime muuta digiteeritud helisignaale niisugusteks impulssideks, mida inimaju mõistab helina. Illustratiivne foto.
Kõrvakirurg hoiab näppude vahel implantaadi näidist. Implantaat näebki välja täpselt samasugune tundlatega aparaat, millel on võime muuta digiteeritud helisignaale niisugusteks impulssideks, mida inimaju mõistab helina. Illustratiivne foto. Foto: Kristjan Teedema

Sünnist saati kurt olnud naine saab tänu kõrvaimplantaadile kuulda, mis toob kaasa suure emotsioonipuhangu.

Suurbritannias elav Joanne Milne (40) sündis kurdina, kirjutab The Telegraph. Kui ta oli 20-aastane, siis hakkas ta kaotama ka nägemist. Naine kannatab Usheri sündroomi all, mis on sagedaseks kuulmislanguse ja vaegnägemise koosesinemise põhjuseks.

Eelmisel kuul sai naine aga implantaadid, milla abil on tal võimalik kuulda. Tema esimest reaktsiooni filmib lähedane. Mõistagi on see väga emotsionaalne ja šokeeriv naise jaoks. Ta tunnistas, et praegu läheb tal aega, et aru saada, milline heli mida väljendab.

«Ma tean, et see muudab minu elu täielikult. Kuulmine muutub ajaga üha paremaks. Olen väga õnnelik,» ütles naine.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles