Kuhu on kõige valusam mesilaselt nõelata saada?

Tarbija24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mesilased
Mesilased Foto: SCANPIX

Seda põletavat küsimust asus lahendama Cornelli ülikooli magistrant Michael Smith, kes viis eksperimendi läbi enda peal.

Mesilaste käitumist uuriv Smith püüdis välja selgitada, millised kehapiirkonnad on nõelamise suhtes kõige tundlikumad, kirjutab Fox News.

Kui mesilane teda munandile nõelas, taipas ta, et see ei olegi nii valus, kui ta arvanud oli. Seejärel otsutas Smith enda peal läbi viia eksperimendi eesmärgiga kaardistada kõige tundlikumad kehapiirkonnad.

Ta lasi meemesilastel end viis korda päevas nõelata ja nii 38 päeva järjest. Kokku lasi ta nõelata 25 kehapiirkonda. Smith hindas valu kümnepalliskaalal.

Kõige tundlikumaks osutusid huule ülaosa, peenis ja ninasõõrmed. Viimasesse nõelata saamine oli Smithi sõnul kõige valusam, nõelamisele reageeris kogu keha. Kõige vähemtundlikumateks piirkondadeks olid kolju, kolmanda varba ülaosa ja õlavars.

Smith hoidis vaid oma silmi. «Kui ma rääkisin oma juhendajaga, muretses ta, et võin pimedaks jääda,» selgitas ta. «Seetõttu ma end silma nõelata ei lasknud.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles