Verekeskus tunnustab tublisid doonoreid

Piret Lakson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Verekeskus tunnustab doonoreid.
Verekeskus tunnustab doonoreid. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Põhja-Eesti Regionaalhaigla verekeskus tunnustab pühapäeval, 13. aprillil Tallinna raekojas eelmisel aastal aktiivselt verd loovutanud doonoreid.

Igal aastal on doonorite austamisürituse fookuses pisut erinevad inimesed. Seekord tõstab verekeskus esile doonoreid, kes loovutasid möödunud aastal verd vastavalt kolm korda (naised) või neli korda (mehed) ning on kokku teinud vähemalt 25 vereloovutust.

«Regulaarsed doonorid on meie kuldvara, me saame nende peale alati kindlad olla,» ütles regionaalhaigla verekeskuse juhataja Riin Kullaste.

Neljandat aastat annab verekeskus samal päeval üle ka auhinna parimale doonorlust toetavale omavalitsusele, kelleks seekord on Haapsalu linn. Auhinda tuleb vastu võtma Haapsalu aselinnapea Kaja Rootare.

«Haapsalu on alati olnud verekeskuse jaoks väga meeldiv väljasõidukoht. Kultuurikeskuses on hubane vastuvõtt ja suviste doonoritelkide juures on meil alati abiks aktiivsed Punase Risti töötajad, kes telkide õnnestumisele oluliselt kaasa aitavad,» põhjendas valikut verekeskuse doonorluse arendusjuht Ülo Lomp.

«Ka kohalikud politsei- ja piirivalveameti töötajad tutvustavad telkide juures oma tööd, mis samuti tõmbab linlaste tähelepanu meie ettevõtmisele. Selline linnapoolne heasoovlik tugi on oluline kogu doonorluse arendustegevusele,» lisas Lomp.

Mullu läks Suure Doonorikruusi auhind Narva linnale, varem on tunnustuse pälvinud ka Paide ja Rakvere.

Doonoreid tuleb austamisüritusele tervitama tervise- ja töövaldkonna minister Urmas Kruuse. Üritusel esinevad Georg Otsa nimelise Tallinna Muusikakooli õpilased.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles