Tadžikistani lastehalvatuse puhang levib jõudsalt edasi

Eger Ninn
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jekaterinburgi tohter valmistab ette
poliomüeliidi vastast vaktsiini.
Jekaterinburgi tohter valmistab ette poliomüeliidi vastast vaktsiini. Foto: SCANPIX

Terviseameti teatel on 10. juuni seisuga Tadžikistanis registreeritud 564 poliomüeliidi-kahtlast haigusjuhtu, laboratoorselt on polioviiruse metsiku tüve esimene tüüp kinnitatud 183 haigel.


Venemaal registreeriti möödunud kahel nädalal kuus uut poliomüeliidi kahtlusega ägeda lõdva halvatuse juhtu

Tadžikistani haigestunutest 20 protsenti olid kuni ühe aasta vanused lapsed, 61 protsenti olid 1-5 aastased lapsed, 12,5 protsenti 6-14 aasta vanused ja 6,6 protsenti 15-aastased ja vanemad. Lastehalvatusse on surnud kaks last. Poliomüeliit on levinud pealinnas Dušanbes ning Afganistani ja Usbekistaniga piirnevates rajoonides.

Venemaal haigestus polioviirusse 19-aastane noormees Jekaterinburgis, kes külastas Tadžikistani; 21 aasta vanune usbekk Jekaterinburgis; 9-kuune laps Irkutski regioonis, 4 kuu vanune laps Tšeljabinskis, kes viibis Tadžikistanis ning kaks last Tšeljabinski regioonis, kes ilmselt nakatusid kohapeal.

Usbekistanis on 2010. aastal registreeritud 41 ägeda lõdva halvatuse juhtu kahtlusega poliomüeliidile, ent 26 juhul ei ole laboratoorselt avastatud polioviirusi ning 15 juhul ei ole laboratoorne uuring lõpetatud.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles