Noored arstid läänes töötavad 56 tundi nädalas

Hanneli Rudi
, Tarbija24 juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Šveitsisi tehtud uuringust selgus, et kaks-kolmandikku internidest ja noortest arstidest töötavad keskmiselt 56 tundi nädalas, rikkudes nii tööajaseadust.

Uuring näitas, et 69 protsenti haiglatöötajatest teeb tööd kauem kui lubatud 50 tundi nädalas, kirjutab Local. «Need numbrid on kurvaks tegevad,» ütles Šveitsi noorte arstide ja internide liidu esindaja Nico van der Heiden.

Pooled küsitlenutest on töötanud rohkem kui lubatud 50 tundi nädalas, veerand aga vastas, et nende tööaeg oli rohkem kui 60 tundi. Samuti selgus, et veidi enam kui pooled internid töötasid seitse päeva järjest, mis on samuti seadusega keelatud.

Pooled internidest aga sooviksid, et töönädal ei oleks pikem kui 42 tundi. Noorte meedikute esindajate sõnul on 38 protsenti nende liikmetest märganud viimase kahe aasta jooksul, et patsiendi elu on sattunud ületöötanud meedikute tõttu ohtu.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles