Pensionärid kogusid erakliiniku toetuseks ligi 2000 allkirja

Piret Lakson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Erakliinik Hanvar.
Erakliinik Hanvar. Foto: hanvar.ee

Haigekassaga kohtuvaidlust pidava Kuressaare erakliiniku Hanvar toetuseks on maakonna pensionäride ühenduste eestvedamisel kogutud Saaremaa inimestelt ligi paar tuhat allkirja.

Eile kohtusid pensionäride esindajad maavanem Kaido Kaasikuga ja ühiselt otsustati probleemi kiiremaks lahendamiseks panna lehte ka avalik pöördumine Kuressaare linnapea poole, kirjutab Meie Maa.

«Asi on juba niigi kaua veninud, aga seal taga on ju inimesed, kes peavad arstil käimise eest nüüd 30 eurot rohkem maksma. See on suur raha ja et see küsimus saaks kiiremini ära lahendatud, sellepärast pöördume avalikult meie linnapea poole,» põhjendas Kuressaare pensionäride ühenduse juht Helga Nurmekann.

Maavanem Kaido Kaasik kinnitas, et lisab juurde omapoolsed mõtted ja avaldab selle samuti avaliku kirjana haigekassa juhile Tanel Rossile. «Kui eelmine kord Rossile kirjutasin, sain sellise üleoleva vastuse, võibolla on siis avalik kiri parem väljendus. Teen seda ilmselt pärast kohtuistungit,» täpsustas Kaasik.

«Me jätkame seda toetust. Mõtlesime, et kui ei aita, siis pöördume vabariigi pensionäride ühenduse esimehe poole ja uus sotsiaalminister Helmen Kütt on väga asjalik ja terve mõtlemisega naine. Siis võiks ju seda rada minna, et tema poole pöörduda,» lubas Nurmekann, «meie vaim on oma rahva eest võitlemiseks valmis, sest pensionärid on oma sots maksud maksnud, aga nüüd arsti juurde minna ei saa, sest pensione ju nii palju ei tõsteta.»

Kas on mingi põhjus miks pensionärid ei taha Kuressaare haigla poole pöörduda? «Meil ei ole Kuressaare haigla vastu kellelgi midagi. Nemad teevad oma tööd, aga osa inimesi on valinud Hanvari, sest seal pole järjekordi ja inimesed saavad kiiresti abi,» nentis Nurmekann.

Hanvar andis veebruaris kohtusse haigekassa, kes otsustas mitte sõlmida nendega ravi rahastamise lepinguid. Tallinna halduskohtus rahuldas erakliiniku kaebuse osaliselt. Hanvar otsustas kohtuvaidlust jätkata ja pöördus Tallinna ringkonnakohtusse, et tunnistataks õigusvastaseks haigekassa otsus mitte eraldada alates aprillist erakliinikule kirurgilise raviteenuse osutamise jaoks raha.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles