Facebooki rakendus annab aimu dementsusest

Helen Mihelson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pilt on illustreeriv.
Pilt on illustreeriv. Foto: SCANPIX

Suurbritannia Alzheimeri tõve uurimisrühm on loonud Facebooki rakenduse, mis tutvustab läbi personaalse lähenemise dementsust, kustutades kasutaja silme ees tema pilte, staatuseuuendusi ja muud. 

FaceDementia rakendus «võtab üle» kasutaja profiili ning kustutab sealt ajutiselt kasutaja loodud mälestused. See matkib viisi, kuidas mõjub dementsus inimese ajule, kirjutab BBC News.

Rakendus ei kustuta kasutajate ajajoonelt midagi jäädavalt, vaid selle idee ongi anda ülevaade, kuidas mõjutab dementsus inimeste mälu. Rakenduse vahendusel saab vaadata ka videosid inimestest, kes selgitavad, millist mõju on sündroom avaldanud nende sugulastele või tuttavatele.

Suurbritannia Alzheimeri tõve uurimisrühma tegevjuht selgitas, et Facebook võimaldab koguda kokku kõik mälestused kasutajast endast ja talle lähedastest inimestest. «Me tahtsime neid Facebooki omadusi kasutada selleks, et illustreerida, kuidas need mälestused võivad seguneda või üldse ununeda, nagu tunnevad sajad tuhanded dementsuse käes kannatavad inimesed üle Suubritannia.»

Rakendusega saab tutvuda SIIN.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles