Tänavaküsitlus: mida arvate ravimifirmade toetustest arstidele?

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marika Sulg (21)
ülikoolilõpetaja
Marika Sulg (21) ülikoolilõpetaja Foto: Pm

Mullu andsid ravimifirmad arstidele välismaistel koolitustel ja konverentsidel osalemiseks ligi paarkümmend miljonit krooni.

Hegert Lepik (30)
ettevõtja

Firmade teguviis on sama hea, kui lihtsalt otseselt raha andmine arstidele. Minu meelest on kaks võimalust: see peaks olema keelatud või siis hoopis avalik, et oleks täpselt näha, kes ja kus käib ja kelle raha eest. Muud varianti ma eriti ei näe.
----------------
Marika Sulg (21)
ülikoolilõpetaja

Need toetused on arstidele hea võimalus õppida ja areneda. Oleks muidugi parem, kui nad saaks ise reisi eest maksta, aga miks mitte kasutada ära, kui keegi teine on nõus seda tegema. Niimoodi areneb ka ju meditsiin.
-----------------
Asta Kiitam (86)
pensionär

Need toetused on kindlasti probleem, mis tekitab küsimusi. Mina pean inimese juures kõige olulisemaks iseloomujooneks tema usaldusväärsust. Kui arstiga tekib niisugune kahtlus, siis see on ikkagi meie tervise ja elu küsimus.
------------------
Viktor Skljomin (71)
pensionär

Mina sellist olukorda ei toeta. Küsimus on selles, et niimoodi reisivad arstid muutuvad firmadest sõltuvaks. Hiljem kirjutavad nad välja samade tootjate ravimeid ja teevad sellele reklaami. Kas rohud ise on head või halvad, on juba teine teema.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles