Apteekrite liit: Eestis puudub netiapteekide järele vajadus

Piret Lakson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti on veel küllalt hästi kaetud apteegivõrguga.
Eesti on veel küllalt hästi kaetud apteegivõrguga. Foto: Marianne Loorents / SL Õhtuleht

Interneti apteekide järele puudub täna reaalne vajadus, vastas Eesti Apteekrite Liidu juhatuse liige Kai Kimmel küsimusele, miks on Eestis siiani vaid üks internetiapteek.

Kimmeli sõnul on Eesti vaatamata kõigele veel küllalt hästi kaetud apteegivõrguga, kirjutab meditsiiniuudiste portaal Meditsiiniuudised. «On odavam, lihtsam ja turvalisem vajalik ravim saada päris apteegist. Siin saad kohapeal vahetult apteekriga suheldes palju täpsemalt oma probleemile lahenduse,» ütles Kimmel.

«Miks peaks keegi maksma lisaks ravimihinnale veel postikulu ja planeerima kodusolemise aega, et postipakki oodata? Maakohad, kus puudub apteek, elavad enamasti vanemad inimesed, kes ei oskagi internetist ravimeid tellida,» tõdes ta.

Kimmel möönis, et apteekide jaoks on internetiapteegi tekitamine suur majanduslik kulu, enamusel apteekidest ei ole selleks majanduslikku võimekust ja proviisorite-farmatseutide täiendavat ressurssi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles