Ahastuses isa viib tütre matuseraamil Soome ravile

Hanneli Rudi
, Tarbija24 juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kiirabi kanderaam.
Kiirabi kanderaam. Foto: Teet Malsroos/Õhtuleht

Eelmisel suvel tantsuklipi tegemisel jala murdnud 15-aastane tüdruk pole peaaegu aasta jagu omal jala enam kõndinud, kuid tema isa sõnul näib meie meditsiiniasutustel sellest olevat ükskõik ning hädas perel ei jää muud üle, kui laps võõrsile ravile viia.

Terava kivi otsa kukkudes üleval poolt põlve jalaluu murdnud tüdruk viidi õnnetuse päeval Pärnust Tallinna lastehaiglasse, kus ta jalg naeltega fikseeriti, kirjutab Õhtuleht. Kuu aja pärast võeti tüdrukul Pärnus kips ära ja ta hakkas saama taastusravi, kuid valud läksid aina hullemaks. Kui Eestis väideti, et jalaluu on kokku kasvanud, siis Soomes selgus, et see nii ei olnud ja sealsetel kirurgidel õnnestus päästa neiu jalg, mida Eestis amputeerida taheti.

Eelmisel nädalal ei tahtnud kiirabi Birgitit neljapäeval (1. mai) sadamasse transportida ja kuna perel polnud raha invatakso tellimiseks, siis tellis isa taas sõiduks ehitusmeeste mikrobussi, kuhu Birgit kantakse matusebüroost laenatud kanderaamil, millele asetatakse madrats.

Pärnu Haigla ravijuht Veiko Vahula kinnitusel ei ole tegu tavalise traumajuhtumiga, vaid väga komplitseeritud haigusseisundiga, mis on tõenäoliselt patsiendil juba varem diagnoositud kaasasündinud patoloogia tüsistus.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles