Viis last saavad tänu annetustele kuuljaks

Hanneli Rudi
, Tarbija24 juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Implantaat aitab kuulmislangusega lapsi.
Implantaat aitab kuulmislangusega lapsi. Foto: Aldo Luud / Õhtuleht

Selga küpsiste kampaaniaga kogunes kuulmispuudega lastele 10 000 eurot, tänu millele saavad viis last kuulmisimplantaadi.

«Kogutud raha eest saame käesoleval aastal planeeritult toetada viit last ning kavandatule lisaks veel ka järgmisel aastal päris mitmeid lapsi,» teatas Tartu Ülikooli kliinikumi lastefondi tegevjuht Küllike Saar.

Eesti Implantaadilaste Seltsi juhatuse liige Epp Müil peab toimunud kampaaniat väga tänuväärseks, sest just tänu nüüdisaegsetele kuulmisabivahenditele saavad kurdid lapsed eakaaslastega võrdsel tasemel suhelda ja haridust omandada. «Kampaania lapsed ootavad oma uusi protsessoreid väga ja neil on hea meel, et annetajaid on olnud nii palju! Laima ilus algatus on kindlasti suurendanud ka inimeste teadlikkust kurtusest ja kuulmisimplantaatidest,» tõdes ta.

Kõneprotsessorid soetatakse lastele suvel-sügisel, mil vajalikud mudelid müügile saabuvad. Samuti võtab aega protsessorite 90-protsendilise riigieelarvelise toetuse taotluste läbivaatamine maakondlike abivahendite eraldamise komisjonide poolt.

Laima esindaja, NP Foods Eesti OÜ turundusspetsialist Kätlin Klemmer lubab, et traditsiooni jätkatakse ka edaspidi. Kuigi kampaania toimus Eestis esimest korda, siis Lätis ja Leedus on ettevõte eelneva kahe aasta jooksul aidanud kuulmisimplantaadi kõneprotsessori soetada juba 22 lapsele.

Kampaania leidis aset 1. märtsist – 31. aprillini ning selle raames annetas Laima igalt ostetud Selga küpsisepakilt 1 sendi kuulmisimplantaadi kõneprotsessori soetamiseks viiele lapsele. Ühe seesuguse seadme hind on 10 000 eurot, millest 90 protsenti katab sotsiaalkindlustus, 10 protsenti aga tuleb laste peredel ise kanda.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles