Neli toitu, mis aitavad võidelda PMSiga

Marina Lohk
, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Spinat
Spinat Foto: SCANPIX

Premenstruaalne sündroom ehk PMS võib tähendada suurenenud isu magusate või soolaste snäkkide järele, kuid selle asemel võiksid otsida abi tervislikest toitudest, mis on just sel ajal eriti kasulikud.

Shape.com toob välja neli toiduainet, mis peaksid aitama PMSiga võidelda.

Kalkuniliha. Selles valgurohkes linnulihas sisalduv trüptofaan aitab reguleerida sinu tuju mõjutava hormooni serotoniini taset. Kalkun sisaldab ka B6-vitamiini, mis soodustab viha, depressiooni ja rindade tundlikkust leevendava dopamiini tootmist.

Täisteraleib. Võitle väsimusega madala glükeemilise indeksiga komplekssüsivesikuid ja B-vitamiini sisaldava täisteraleiva abil ning tee endale võileib valgurohke mandlivõi või grillitud kana rinnafileega, et tagada endale püsiv energiatase kogu pärastlõunaks.

Linaseemned. Et leevendada oma kõhukrampe, lisa oma hommikusele kaerahelbepudrule või smuutile lusikatäis või kaks linaseemneid. Nad sisaldavad ohtralt omega-3 rasvhappeid, mis alandavad põletikku ja pärssivad lihaskokkutõmbeid intensiivistavate prostaglandiinide tootmist.

Spinat. Vaid üks peotäis spinatit lisatuna salatisse või rohelise smuuti sisse annab sulle 156 mg magneesiumi. See minerall aitab viia kehast välja liigseid vedelikke ehk siis leevendada paistes oleku tunnet.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles