Tüüpiline seksisõltlane on hirmunud neurootik

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Viimasel ajal on palju räägitud seksisõltuvuse nimelist häirest, mille olemus on aga häguseks jäänud.

Briti psühholoogid selgitavad ajakirjas Heath Magazine, mida seksisõltuvus endast kujutab, vahendab Geniusbeauty.

Nende väitel tekib seksisõltuvus ehk seksuaalne kompulsiivsus eelkõige hirmust lähedase ja eluterve paarisuhte loomise ees.

Sõltlase käitumist juhib alateadlik veendumus, et varem või hiljem petab üks partner teist ning seega otsustab ta ise esimene olla.

Psühholoogide sõnul on tüüpiline seksisõltlane neurootik, kes kasutab suguelu oma ärevuse maandamiseks. Pidev uute voodipartnerite otsing on tema jaoks reaalsuse ja negatiivsete emotsioonide eest põgenemise meetod.

Samuti soovivad seksisõltlased alatasa partnereid vahetades endale tõestada, et neid vajatakse ja peetakse atraktiivseteks.

Lisaks kannatavad need inimesed üksilduse käes ega suuda kellegagi lähedasi suhteid luua. Psühholoogid rõhutavad, et eelkõige vajavad seksisõltlased psühholoogilist abi, mida viimastel aastatel ka üha enam pakkuma on hakatud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles