WHO: alkoholi hinda tuleks tõsta ja kättesaadavust piirata

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Alkoholipudelid. Foto on illustratiivne.
Alkoholipudelid. Foto on illustratiivne. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Maailma Terviseorganisatsiooni (WHO) hinnangul peaksid riigid piirama alkoholi kättesaadavust selle hinda tõstes ja muutma noortele suunatud alkoholireklaame.

Uuringud näitavad, et alkohol on 15 aastaga muutunud lausa poole võrra taskukohasemaks. Eesti kodanikeühiskonna aktivistid leiavad, et Eesti vajab pikaajalist alkoholistrateegiat, vahendas ERR Uudised «Aktuaalset kaamerat».

Maailma Terviseorganisatsioon tuli selle aasta alguses välja üleilmse alkoholistrateegiaga, kus soovitatakse muuta alkoholi tarbimine kodanikele vähem taskukohaseks ning piirata selle kättesaadavust.

Euroopa Komisjoni ja mõttekoja RAND uurimus näitab, et Eestis, Lätis, Leedus, Slovakkias, Soomes ja Iirimaal on alkohol viimase 15 aastaga muutunud enam kui 50 protsenti taskukohasemaks - seda ennekõike tänu sissetulekute kasvule.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles