Vigastatud veteranidele koguti ligi 68 000 eurot

Piret Lakson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Veteranide toetussümbol on sinilillemärk.
Veteranide toetussümbol on sinilillemärk. Foto: Erik Prozes

Tänavu aprillis esimest korda toimunud veteranide heategevuskampaaniaga «Anname au!» kogunes ligi 68 000 eurot Ida-Tallinna keskhaigla taastusravikliinikule vajaliku kõnniabiseadme ostuks.

«Kampaania suurepärane õnnestumine näitab, et meie inimestele on oluline veteranide toetamine ja ka nende inimeste aitamine, kes vajavad erilist hoolt. Täname veelkord kõiki, kes kaasa lõid ja toetuse tegid,» ütles kampaania eestvedaja Eesti Vigastatud Võitlejate Ühingu juhatuse esimees Gustav Kutsar.

Veteranipäeva tähistamisega seotud kampaania kutsus kandma veteranide toetuseks sinilille-märki ja tegema annetuse vigastatud veteranidele vajaliku taastusraviseadme soetuseks.

Kampaania edukas tulemus tuli ligi 34 000 sinilille-märgi müügitulust ja teistest annetustest. Suurtoetajana tegi Selver 7000 euro suuruse rahalise annetuse.

Esialgu loodeti koguda vähemalt 60 000 eurot, kuid suurem annetus võimaldab Ida-Tallinna keskhaigla taastusravikliinikul soetada ka teisi taastusraviseadmeid, mis on abiks kõigile kliiniku patsientidele.

Sihtasutus Hea Hoog vahendusel käsitsi valmistatud sinilille-märke müüsid 14. kuni 27. aprillini kõik Selveri poed, Kaitseliidu malevad ja Naiskodukaitse vabatahtlikud üle Eesti.

Kampaania elluviimisele aitasid kaasa ka SEBE, Tallinna Lennujaam, Estonian Air ja Swedbank.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles