Šoppamine võib meestel impotentsust tekitada?

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Šoppamine võib meestel impotentsust tekitada?
Šoppamine võib meestel impotentsust tekitada? Foto: SCANPIX

Saksa uroloogide ja psühholoogide sõnul ei sobi mehed ja šoppamine kokku, kuna selle tagajärjel võib impotentsust tekkida.

Uurijad avastasid, et ostutšekid sisaldavad ohtlikku ainet, östrogeeni sarnaselt toimivat bisfenool A-d, mis kõigutab meeste organismis hormoonide tasakaalu, kirjutab The Telegraph.

«Ostutšekkides on seda ainet. Kui mehed katsuvad ostutšekke, siis satub see aine nende organismi,» selgitasid uurijad.

Berliinis tegutseva uroloogi Frank Sommeri kinnitusel kasvatab bisfenool A meeste organismis naishormooni östrogeeni taset.

«Pikemas perspektiivis väheneb meeste huvi seksida, nende kehakaal võib kasvada ning lõpuks võib ka impotentsus tekkida,» selgitas Sommer.

Bisfenool A kasutamine on keelatud vaid Kanadas ja USA kolmes osariigis.

Lisaks ostutšekkidele on seda mürgist ainet väga erinevates asjades - plastikkarpides, konservikarpides, joogipudelites.

Seda ainet seostatakse mitme vähiliigi, varajase puberteedi ja ajustruktuuri muutustega. Eriti ohtlik on see aga imikutele ja väikelastele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles