Doonorid toetavad vähekindlustatud peresid

Triin Ärm
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Doonorite loovutatud veri päästab elusid.
Doonorite loovutatud veri päästab elusid. Foto: Panther Media/Scanpix

Põhja-Eesti Regionaalhaigla verekeskus tähistab täna rahvusvahelist veredoonorluse päeva ja annab Jõelähtme valla peredele üle doonorite tehtud kingipakid.

Aasta jooksul on regionaalhaigla verekeskuses verd loovutanud doonoritel olnud võimalus valida sümboolse meene asemel annetuskaart. Aastaga kogunenud 962 kaardi abil kingitakse 60 Jõelähtme valla pere lastele kingikotid, milles on šokolaadid, mesi ja kodumaised puuviljakrõpsud.

«Annetuskaardid on meil kasutuses kolmandat aastat ning doonorid valivad neid üha rohkem. Meil on väga hea meel, et nii paljud vereloovutajad soovivad lisaks patsientidele ka lapsi sel moel rõõmustada,» ütles regionaalhaigla verekeskuse õendusjuht Heidi Saar.

«Kuna seekord kogunes annetuskaarte nii palju, kasutame neid magusate kingikottide tegemiseks ka ülejäänud aasta jooksul neis valdades, kus korraldame doonoripäevasid. Seega kõik doonorite annetatud meened jõuavad koostöös valdade sotsiaaltöötajatega peredeni,» lisas Saar.

Rahvusvahelist veredoonorluse päeva tähistatakse igal aastal 14. juunil ning tänavu keskendub päev emadele ja sünnitusel toimuvatele vereloovutustele. Maailma Tervishoiuorganisatsioon (WHO) rõhutab, et piisav ja ohutu verevaru on ülioluline, vältimaks sünnitustel raskeid tüsistusi ja suremust. WHO kutsub üles kõiki, kel võimalik, veredoonorluse päeva puhul tegema vereloovutuse pühendusega neile, kes kingivad elusid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles