Vilosius ehitab superhaiglat

Hanneli Rudi
, Tarbija24 juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Põhja-Eesti regionaalhaigla.
Põhja-Eesti regionaalhaigla. Foto: Liis Treimann

Läänemaa haigla saab üheks osaks superhaiglast, mis ulatub Rakverest Kärdla ja Kuressaareni ning mille südameks on PERH Tallinnas Mustamäel.

Avalikkusele püütakse esitleda maakonnahaiglate ühinemist Põhja-Eesti regionaalhaiglaga (PERH) kui «võrgustumist» ja koostööd eriarstiabi tagamise nimel, kuid tegelikult on selle taga kaine äriline arvestus, kirjutab Lääne Elu.

Kuus maakonnahaiglat jäävad edasi üldhaiglaks, kuid PERH omandab neid haldavaist sihtasutustest enamusosaluse ehk otsustusõiguse.

«Arengukava on loomisel, käib euroraha kaasamise ettevalmistus. Euroraha läheb sügisest lahti, mõistlik on otsused enne teha,» rääkis PERHi juht Tõnis Allik.

Samuti kontserni loomisel tegev endine sotsiaalminister, praegu PERHi nõukogu esimees Toomas Vilosius ütles, et haiglaid võib reformida poliitikute käsul nagu tehti Soomes, teine võimalus on vabatahtlik liitumine.

Pikemalt loe Lääne Elust.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles