Kuus lihtsat nippi söömisharjumuste muutmiseks

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toitumise muutmine nõuab kindlameelsust, kuid head ei maksa endale siiski keelata.
Toitumise muutmine nõuab kindlameelsust, kuid head ei maksa endale siiski keelata. Foto: SCANPIX

Tervislikumalt toituma hakkamine on raske ülesanne, kuid väikseid kavalusi kasutades sujub see valutumalt.

Geniusbeauty toob välja kuus saleneda soovijatele kasulikku soovitust.

1. Kas teadsid, et riietus mõjutab söömisharjumusi? Nimelt on tõestatud, et avara lõikega riideid eelistavad naised söövad rohkem kui liibuvate kehakatete kandjad. Seega on aeg lohvakas T-särk kappi jätta ja figuuri varjamine lõpetada.

2. Loobu korraga ühest ebatervislikust toidust. Et üleminek poleks liiga järsk, eemalda halvad toidud oma menüüst ükshaaval ja järk-järgult. Alusta neist, mille söömist sul lihtsam vältida on.

3. Ära piira toiduportsude suurust. Vähem söömine tekitab näljatunnet ja ahvatleb toitumise muutmist katki jätma. Tõsta taldrik täis nagu alati, aga muuda erinevate roogade koguseid tervisliku toidu kasuks. Näiteks vali väiksem lihatükk, aga söö sellevõrra rohkem juurvilju.

4. Loobu kastmetest. Jäta kastmed (eriti hapukoore ja või baasil valminud) oma menüüst otsustavalt välja. Loomulikult tuleks vältida ka majoneesi.

5. Söö aeglaselt ja joo enne einestama asumist klaas vett. Sel moel saab kõht kiiremini täis.

5. Kui alkoholist täielikult loobumine sulle liiga karm tundub, siis vali peol olles joogid, mis sulle ei maitse. Kerge siider või magus kokteil on maitsvad, kuid annavad palju tühje kaloreid, seega eelista enda jaoks ebameeldivaid jooke. Nõnda jood väiksema koguse ja piirad oluliselt alkoholist saadavate kalorite hulka.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles