Mõned akneravimid põhjustavad tõsist allergiat

Piret Lakson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Akneravim võib olla ohtlik.
Akneravim võib olla ohtlik. Foto: Wikipedia.org

Ameerika Toidu- ja Ravimiameti (FDA) väitel võivad mõned populaarsed käsimüügis olevad akneravimid põhjustada tõsist ärritust ja isegi eluohtlikke allergilisi reaktsioone.

Sellised tooted sisaldavad aktiivseid koostisosi bensoüülperoksiidi või salitsüülhapet, olles kasutusel väga erineval kujul (sh geelide, emulsioonide, näovee jm koostises), vahendab ERRi teadusportaal.

Selliste toodete põhjustatud tõsised allergilised reaktsioonid ei ole samad, mis toote märgistusel toodud vähem kahjulikud võimalikud probleemid (naha kuivus, sügelus, põletustunne, punetus ja kerge turse).

Paraku toodete märgistused väga tõsiste allergiliste reaktsioonide esinemisvõimalusele ei viita, ehkki on oluline, et tarbijad neid teaksid ja oskaksid sobivalt käituda.

Tarbijale antud soovitus on enne toote ostmist uurida selle koostisosade nimekirja ning vaadata, kas selles leidub bensoüülperoksiidi või salitsüülhapet.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles