Laulu- ja tantsupeol otsis terviseabi 6130 inimest

Liis Velsker
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nii mõnigi sai laulupeol kuumarabanduse.
Nii mõnigi sai laulupeol kuumarabanduse. Foto: Liis Treimann / Postimees

Äsja toimunud laulupeol oli laulu- ja tantsupeo staabi andmetel 6130 terviseprobleemidega seotud pöördumist, mis on 52 võrra vähem kui eelmisel peol.

Pöördumiste põhjuseks olid enamasti pisitraumad, jalgade hõõrdumised ja villid, üksikud temperatuuri tõusud, punetavad neelud, ninaverejooks, pea- või kõhuvalu, pearinglus,  käeluumurd, kukkumised, vererõhu tõus, südame rütmihäired, päikesepõletus, teatab Raepress.

Põhitöö tegid laulu- ja tantsupeo meditsiiniteenistused 120 vabatahtlikuga, kelleks olid meditsiinikõrgkoolide ja Tartu ülikooli arstiteaduskonna tudengid.

Tallinna haiglad andsid teada, et  Lääne-Tallinna Keskhaiglasse toodi 71-aastane naine, kes oli minestanud. Ta sai esmaabi ja lahkus. Ida-Tallinna Keskhaiglasse pöördus 25 pidulist, neist vajas haiglaravi üks 15-aastane neiu ägeda apenditsiidiga, keda opereeriti.

Nakkushaiglasse seekord pöördumisi ei olnud.

Tallinna kiirabi tegi möödunud nädalal linnas kokku 1523 visiiti.

Harjutusväljakutel ja laululava territooriumil osutati abi 112 korral. 15 kutset oli majutuspaikadesse, seejuures tuvastati 13-aastasel poisil ja 16-aastasel tüdrukul alkoholimügistus. Tallinna kiirabi jalgrattapatrull teenindas nädala jooksul 12 kutset, neist vaid üks oli seotud laulupeolisega, kellel oli kuumarabandus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles