Kakao soodustab rasvapõletust

Marina Lohk
, Tarbija24 reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kakao.
Kakao. Foto: SCANPIX

Jaapanis läbi viidud uuring näitas, et kakaopulbri tarbimine võib aidata treenijal kiiremini rasva põletada ja kaalust alla võtta. 

Kakaopulber sisaldab rohkelt flavonoide ja kõige enam räägivad teadlased tavaliselt flavan-3-oolidest, eriti epikatehiinist. 

Loomkatsed näitavad, et epikatehiin matkib ja suurendab treeningu positiivset toimet. Laboriloomade füüsiline vorm paraneb kiiremini, kui nad saavad epikatehiini. Ja laboriloomad, kellel ei lasta enam treenida, säilitavad oma vormi pikema aja vältel, kui saavad epikatehiini. 

Rasvapõletus 

Üks treeningu toime on see, et lihasmass kasvab ja seeläbi põletatakse ka rohkem rasva. Jaapani teadlased tahtsid teada, kas flavan-3-oolid matkivad ka seda toimet. Selleks andsid nad hiirtele kakaost pärit flavan-3-oole igapäevaselt kahe nädala jooksul.  

Teadlased lisasid flavan-3-oole hiirte joogiveele, kontrollgrupp sai aga puhast, ilma lisanditeta joogivett.

Tulemusena selgus, et lisand aitas hiirtel põletada rohkem rasva. Kakao flavonoidid tõstsid rasvapõletuses osalevate ensüümide sünteesi lihastes, maksas ja pruunides rasvarakkudes. 

Lisaks hakkas katsealuste hiirte lihas-, rasva- ja maksarakkudes tekkima rohkem mitokondreid, mis vastutavad toitainete energiaks muundamise eest.

Ergo-log.com kirjutab, et ei ole päris kindel, mis oleks inimese puhul hiirtele antud flavonoidide doosi ekvivalent, kuid umbes 2-4 supilusikatäit kakaopulbrit päevas peaks asja ära ajama. Kõige parem oleks seejuures toorkakao pulber. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles