Videolugu: teraapiakoeral täitus aasta ametis

Triin Ärm
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tallinna lastehaiglasse kogunes täna lisaks lastele ka hulgaliselt koeri, sest külastuskoerte projekt, milles neljajalgsed sõbrad pakuvad seltsi ja tuge haigetele laste, tähistas oma esimest sünnipäeva.   

Teraapiakoerad on väljaõppe saanud koerad, kes aitavad terapeutidel tööd teha ning on seltsiks ravi vajavatele inimestele. Eestis leidub selliseid koeri praegu viis. Lastehaigla patsientidele pakub teisipäeva õhtuti seltsi nelja-aastane Susi, kes aitab lastel lugeda, mängida ning toob ruumi muretuma õhkkonna. «See ei olegi oluline, mida me täpselt teeme. Koer viib laste mõtted haiglasolekust kõrvale,» ütles MTÜ Punane Koer vabatahtlik koerajuht Maarja Tali. 

Lastehaigla onko-hematoloogia osakonna juhataja Kadri Saks rääkis, et koerad rõõmustavad nii lapsi kui ka täiskasvanuid. «Oo, täna on Susi päev,» võib tema kinnitusel pisikeste patsientide suust kuulda juba teisipäeva hommikuti. Samas toob projekt naeratuse näole ka õdedele ja arstidele ning Saksi sõnul on tunne, justkui oleks Susi alati neil külas käinud.

Üritusel tutvustati nii praegusi kui ka tulevasi teraapiakoeri. Lisaks said sünnipäevatortidest kõhud täis nii loomaomanikud kui ka koerad, sest lemmikutele olid valmistatud spetsiaalselt koertele mõeldud kook.    

Teraapiakoerte projekti veavad krooniliste haigete unistuste eest seisev MTÜ Unistuste Päev, kahe ja neljajalgsete omavahelise mõistmise parandamiseks loodud MTÜ Punane Koer ja Tallinna lastehaigla.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles