Vähiravifond aitab 76-aastasel mehel hädavajalikku ravimit osta

Piret Lakson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ravimid.
Ravimid. Foto: SCANPIX

Hille Tänavsuu Vähiravifond «Kingitud Elu» nõukogu toetab sel korral pensionäri, kes vajab käärsoole vähi raviks ravimit Stivarga, mis maksab üle 4500 euro.

«Vähk niidab tänapäeval nii vanu kui ka noori. 76-aastane inimene võib tunduda eakas, kuid ta võib olla sisimas noor, eriti kui tal on veel palju anda nii oma perele kui ka ühiskonnale,» sõnas fondi nõukogu esimees Toivo Tänavsuu.

«Vähiravifondile on iga pikendatud elu oluline. Mul on hea meel, et fond saab järjekordse abivajaja elu natukegi kergemaks teha,» lisas ta.

Stivarga (toimeaine regorafenib) ei ole haigekassa soodusravimite nimekirjas, mistõttu peab patsient ravimi maksumuse ise täiel määral hüvitama. Ravimi hind apteegis on aga 4590,54 eurot, mis on enamikele inimestele igakuise väljaminekuna kättesaamatu.

Fond toetab Stivarga ostmist esialgu kaheks ravikuuriks, andes toetuse välja kahes osas, kui esimese kuu lõppedes patsiendi tervislik seisund paraneb. Pärast seda saab patsient teha fondile uue taotluse, mille rahuldamine sõltub senise ravi tulemuslikkusest ja fondi kogunenud rahast.

Patsiendi sõnul on ta abi eest väga tänulik, sest selliseis summasid ta omast taskust kinni maksta poleks suutnud. «Elu on ilus ja elada tahaks veel. Loodetavasti selle ravimi ja fondi abiga saan seda teha,» ütles patsient fondi tänades.

Fond paneb eestimaalaste südamele, et iga euro võib kellegi elu pikendada. Haigekassa kaudu hädavajaliku abita jäänud nn «mittekulutõhusate» vähihaigete heaks saab annetada fondi kodulehel www.kingitudelu.ee asuvate pangalinkide ning annetusnumbrite kaudu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles