EMO ägab ülisuure töökoormuse all

Piret Lakson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Erakorralise meditsiini osakond Põhja-Eesti Regionaalhaiglas.
Erakorralise meditsiini osakond Põhja-Eesti Regionaalhaiglas. Foto: Priit Simson

Põhja-Eesti regionaalhaigla erakorralise meditsiini osakonnas on juba nädalaid kestnud ülisuur töökoormus – pöördutakse kõrva-nina-kurguhaigustega, kergemate kirurgiliste probleemidega, aga ka traumade ja putukate nõelamise tõttu.

Nädala jooksul on regionaalhaigla EMOsse kokku pöördunud 1811 patsienti, kellest 14,5 protsenti vajas edasist haiglaravi.

Erakorralise meditsiini osakonna juhataja dr Kristiina Põllu sõnul oli pöördumisi eelmisel nädalal 59 võrra rohkem kui nädal varem, pea neljandiku abivajajaid tõi kiirabi.

«Jätkuvalt on äärmiselt palju kõrva-nina-kurguhaigustega patsiente, kergemate kirurgiliste probleemidega, nagu kõhuvalud, sissekasvanud küüned, haavapõletikud, sidumised jms, patsiente, ning taas ka nahalöövetega, selja- ja liigesvaludega jmt abivajajaid,» selgitas Põld.

Ta lisas, et endiselt palju on ka erinevate traumadega pöördujaid – kokku 486 patsienti, moodustades neljandiku EMO tööst.

Viimasel ajal on regionaalhaigla EMOsse üsna palju pöördutud seoses herilase, mesilase või vaablase nõelamisega ning sellest tekkinud allergilise reaktsiooniga.

Mitmel juhul on patsient saanud nõelata näopiirkonda, enamasti on see juhtunud, kas pudelist, purgist või klaasist joomisel. Sellest johtuvalt tuleks olla tähelepanelik, et herilane või mõni muu putukas ei satuks jooginõusse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles