Kunstripsmete fännid võivad ilukirurgi juures lõpetada

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Meigikunstnik kinnitab modelli laugudele kunstripsmeid.
Meigikunstnik kinnitab modelli laugudele kunstripsmeid. Foto: SCANPIX

Praegu populaarsed kunstripsmed ja ripsmepikendused võivad naiste oma ripsmeid niivõrd kahjustada, et need ei kasvagi enam tagasi.

Suurbritannias vajavad üha enamad võltsripsmete fännid kirurgi abi, et hävinud ripsmekarvad taastada, kirjutab Daily Mail.

Nimelt rebitakse kunstripsmeid eemaldades sageli välja ka oma ripsmeid ning kui see juhtub korduvalt, võib kahjustus pöördumatuks saada. Kuulsuste eeskujul on kunstripsmete kandmine aga massiliseks saanud.

Bessam Farjo Manchesteris asuvast ilukirurgia keskusest ütles, et nende poole pöördub üha rohkem naisi, kelle ripsmed on eelmainitud viisil kahjustada saanud.

«Nagu kõik karvad, lõpetavad ka ripsmed kasvamise, kui neid korduvalt juurtega välja kitkutakse,» selgitas ta.

Mure vastu saab abi patsiendi juuksekarvadest, mis istutakse koos karvasibulaga silmalau äärde, kus need edasi kasvavad. Ainus ebamugavus on see, et selliseid «ripsmeid» tuleb aeg-ajalt lühemaks lõigata, kuna need kasvavad samamoodi nagu juuksed.

«Juuste siirdamine võib äärmusliku lahendusena näida,  aga paljudel juhtudel on see ainus viis karvade püsivaks taastamiseks,» selgitas Farjo, kelle kliinikus tuleb selle protseduuri eest maksta 300 naela ehk üle 5000 krooni.

Operatsioon tehakse kohaliku tuimestusega ja sel moel saab siirdada kuni 50 juuksekarva, mis lõigatakse sobivasse pikkusesse ja vajavad edaspidigi regulaarset lühemaks lõikamist.

Kunstripsmete populaarsus on aga endiselt tõusuteel – viimase aastaga kasvas nende müük Debenhamsi nimelises Briti poeketis tervelt tuhande protsendi võrra.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles