Mitut Euroopa riiki tabas salmonelloosipuhang

Piret Lakson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Salmonelloosi haigestutakse sageli kanamunade söömise järel.
Salmonelloosi haigestutakse sageli kanamunade söömise järel. Foto: AFP / Scanpix

Mitmes Euroopa riigis on sajad inimesed haigestunud salmonelloosi, mille põhjustajat pole veel välja selgitatud.

Suurbritannias on salmonelloosi haigestunud 156 inimest ning võimude teatel uuritakse praegu salmonelloosipuhangu tekke põhjusi, vahendab The Reuters.

Prantsusmaal on kinnitatud 49 haigusjuhtu ning hiljuti teatati mitmest haigestumisest ka Austrias.

Suurbritannias on viimaste kuude jooksul 55 haigusjuhtu kinnitatud Hampshire'is, 25 Londonis, 33 Cheshire`is ning 43 West Midlands’is.

Ehkki nakkuse allikas on endiselt kindlaks tegemata, näitavad analüüsid, et haiguspuhangu põhjustas üks kindel toiduaine.

Soolepõletiku ehk salmonellaenteriidi kõige sagedasemaks tekitajaks on Salmonella enteritidis.

Salmonellaenteriit on maailmas kõige levinum salmonellade poolt põhjustatud nakkus ning peaaegu alati toidumürgistuse tagajärg. Enamasti haigestutakse salmonelloosi munade ja linnuliha söömise järel.

Sümptomiteks on vesine kõhulahtisus, kõhukrambid ning mõnikord ka oksendamine ja palavik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles