Arst: Eestis on Ebola-sarnase viiruse saabumise stsenaarium läbi mängitud

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tervishoiutöötajad võitlemas Ebola-viirusega Libeerias.
Tervishoiutöötajad võitlemas Ebola-viirusega Libeerias. Foto: SCANPIX

Qvalitase peaarsti Toomas Põllu sõnul pole Ebola viiruse puhul mingit põhjust paanikaks ning Eesti oleks valmis Ebola patsienti vastu võtma, sest juba aastaid tagasi on politsei, haiglad, sadamad ja teised strateegilised asutused õppustel läbi mänginud situatsiooni, kus Eestisse tuleb mõni ohtlik viirus.

Põld rääkis «Ringvaatele», et kuna Ebola viiruse vastu vaktsiini ei ole, on sellesse nakatumise vältimiseks kõige olulisem hügieenireeglite järgimine, vahendas ERR Uudised.

Arsti hinnangul on Euroopa Ebola tulekuks valmis, sest Ebola ei ole tegelikult uus viirus, esimest korda mainiti seda 1976. aastal ning 1994. aastal oli Saksamaal ühe laborandiga õnnetusjuhtum, kus ta puutus viirusega kokku, viimastel aastatel on haigus esinenud puhangutena näiteks Kongos.

Eesti oleks tema kinnitusel valmis Ebola patsienti vastu võtma. «Inimesed ilmselt ei tea, aga nii lennunduses, merel, meditsiinis - igal pool - on juba aastaid tagasi läbi mängitud situatsioonid, kui Eestisse tuleb mõni ohtlik viirus, mis võib kiiresti epideemiliselt edasi minna, sinna on haaratud kõik teenistused - politsei, isegi kapo, sadamad, lennujaamad, sellised situatsioonid on läbi mängitud,» selgitas Põld.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles