Arstide koduvisiite jääb aina vähemaks

Liis Velsker
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Tervise Arengu instituudi andmetel vähenes arsti koduvisiitide arv tänavu teises kvartalis pea viiendiku võrra võrreldes eelmise aasta sama perioodiga.

Tohtrid tegid 2014. aasta teises kvartalis 10 896 koduvisiiti, nendest perearstid 9 444 visiiti. Mullu oli vastavad numbrid 13 483 ja 11 922.

Arsti ambulatoorsete vastuvõttude arv vähenes teises kvartalis 2014 võrreldes eelmise aasta sama perioodiga 1,9 protsenti ja hambaarstidel 3,3 protsenti. Seejuures vähenes perearsti vastuvõttude arv 2,1 protsenti ja eriarsti ambulatoorsete vastuvõttude arv 1,7 protsenti. Perearsti vastuvõtud moodustavad pea poole arsti ambulatoorsete vastuvõttude üldarvust.

Nüüdsest on andmebaasis avaldatud ka arsti vastuvõttude sesoonselt korrigeeritud andmed. Sesoonsust võivad põhjustada looduslikud faktorid, haldustingimused, sotsiaalsed- ja kultuuritraditsioonid.

Sesoonselt ja tööpäevade arvuga korrigeeritud arsti vastuvõttude arv näitas, et 2014. aasta teise kvartali arsti vastuvõttude arv suurenes 0,7 protsenti võrreldes sama aasta esimese kvartaliga. See tähendab, et elimineerides erinevused kvartalite tööpäevade arvus ja regulaarselt korduvate hooajaliste tegurite mõjud, teostasid arstid teises kvartalis rohkem vastuvõtte kui esimeses. Seejuures suurenes vastuvõttude arv hambaarstidel 4,4 protsenti ja perearstidel 1,1 protsenti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles