Haigla ämmaemandad soovitavad foorumeid mitte lugeda

Liis Velsker
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rasedatel soovitatakse veebifoorumeid mitte lugeda.
Rasedatel soovitatakse veebifoorumeid mitte lugeda. Foto: Panther Media / Scanpix

Ida-Tallinna keskhaigla (ITK) ämmaemandate sõnul tuleb nende juurde erinevate emotsioonidega rasedaid – on neid, kes on elevil ja rõõmsad, kuid ka neid, kes on lapseootuse suhtes veidi rahutud ning mures.

Rasedatel on tihtilugu pea erinevaid hirme ja küsimusi täis ning neile vastuseid otsides pöördutakse erinevate foorumite poole, kirjutab ITK oma koduleheküljel. Ämmaemandate sõnul ei tasu aga foorumites leiduvat tõe pähe võtta ning pigem tasub ikkagi teaduslikke, akadeemilisi artikleid usaldada.

«Foorumites jagavad naised väga palju infot oma kogemustest, mistõttu hakatakse tihti enda olukorda teistega võrdlema. Seda ei tohiks aga kindlasti teha, kuna iga inimene ja rasedus on erinev. Usaldada tasub ikkagi oma ala professionaale,» selgitas ITK emadusnõuandla ämmaemandusjuht Silja Staalfeldt-Rahumägi. Kuna ämmaemandad ei suuda kõike infot foorumites kontrollida ning sealseid külastajaid nõustada, siis tasub mure korral pöörduda alati enda ämmaemanda poole.

Igal naisel on ämmaemand, kes on lapseootuse algusest sünnituseni talle toeks. Kindlasti tasub muredest ja küsimustest ämmaemandale rääkida, vajadusel saab ühendust võtta ka visiitide vahelisel ajal. «Kui naine on ämmaemanda juurest tuge saanud, tuleb ta alati meie juurde ka tagasi,» sõnas ämmaemand Annika Hommik. «Usaldus patsiendi ja ämmaemanda vahel on väga oluline, mistõttu tuleb kindlasti otsida endale ämmaemand, keda usaldatakse,» rõhutas Staalfeldt-Rahumägi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles