Postimees avas terviseportaali

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vastne portaal asub internetis aadressil tervis.postimees.ee.
Vastne portaal asub internetis aadressil tervis.postimees.ee. Foto: Kuvatõmmis

Terviseteemad puudutavad igaüht meist – olgu siis tegemist väikese lapse, mehe või naise, noore või vanuriga. Ikka tahame teada, millal ja mille vastu näiteks last vaktsineerida, milliste sümptomite korral muret tundma hakata või kuidas lapse kasvu ja arengut kõige paremini toetada. Täiskasvanuna tahame teada, kuidas paremini toituda, trenni teha ja mida vältida, kuidas endale mitte liiga teha ning ka oma vaimset tervist hoida. Kuidas stressirohketes olukordades hakkama saada ning oma seksuaaltervise eest hoolt kanda.

Ka raskemad haigused, millest me sageli igapäevaelus rääkida ei taha, muutuvad suurest hirmutavast tondist pelgalt osaks elust, kui neid lahti mõtestada ja mõista ning kui teada, kuidas nendega edasi elada ja mida saab omalt poolt teha.

Tervise peale ei peaks me kindlasti mõtlema hakkama alles siis, kui mõni häda juba kimbutab. Üha rohkem tähtsustatakse nii kogu maailmas kui ka Eestis haiguste ennetamist ja oma heaolu eest hoolitsemist alates noorest east. Teadlikkus ja tervislikud valikud on need, mis aitavad meil täisväärtuslikumalt elada, rohkem kõike seda nautida, mida elu pakub, ning kõrge eani oma närve ja rahakotti ravikulutustest säästa.

Aastakümneid püsinud veendumus, justkui sõltuks inimese tervis ennekõike arstidest ja ravimite tarvitamisest, on praeguseks kahtlemata muutunud. Nüüdseks on selgeks saanud, et tervis on suuresti inimese enda kätes ja paljud tõved tervisliku eluviisiga välditavad. Arst võib küll välja kirjutada aina kangemaid tablette, ent kui inimene oma elustiili ei muuda ja näiteks kaalust alla ei võta, on veresuhkru näitu või vererõhku raske normi saada.

Eesti vanima päevalehe jaoks on terviseteemad alati olulised olnud ning ka lugejad on neid ikka kõrgelt hinnanud. Et ka veebimeedia ajastul oleks lugejal mugav ja kerge teda huvitavat teavet ühest kohast üles leida, avas Postimees uue terviseportaali tervis.postimees.ee. Sinna koondame kõik teemad, mis üht- või teistpidi tervisega seotud.

Terviseportaale on Eestis teisigi, kuid need on peamiselt keskendunud haigustele või suunatud meedikutele. Postimehe uus portaal on aga mõeldud inimestele, kes soovivad terved olla ja terveks jääda. Olgu see siis toitumine, liikumine, psühholoogilised teemad või seks – need kõik on olulised asjad, millele peab mõtlema.

Ent tervisest rääkides ei pääse mööda ka haigustest, sest erinevaid tervisehädasid lahkavad uudised ja pikemad selgitavad artiklid panevadki inimesi tervise üle mõtlema ja seda rohkem hoidma. Uues portaalis püüame oma lugejateni tuua nii Eesti parimate meedikute näpunäiteid ja soovitusi oma tervise turgutamiseks kui ka uusimaid avastusi teadusmaailmast, mis aitavad meie kehas toimuvat paremini mõista, oma tervise eest senisest teadlikumalt hoolitseda või ka arstile õigel ajal vajalikke küsimusi esitada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles