Urmas Sule: tervishoiutöötajate soovide ja riigi võimaluste vahe on väga suur

Marina Lohk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Haiglate liidu juht Urmas Sule ütles tervishoiutöötajate kollektiivleppe küsimuses riikliku lepitaja poole pöördumist kommenteerides, et soovide ja võimaluste vahe on kahjuks väga suur, kuid ühtegi leppe punkti ei ole seni tagasi lükatud. 

«Küsimus on selles, et kui meil Eestis on tervishoiukorraldus paika pandud sellisena, et me oleme Euroopas kõige efektiivsemad ehk kulutame Euroopas kõige vähem raha rahvuslikult rikkuselt, siis see tähendab, et tervishoiusüsteemis tekib pinge ja see pinge väljendub töösuhetes, see on arusaadav,» märkis Sule. 

Kollektiivlepingu läbirääkimised ei ole tema sõnul lihtne ettevõtmine ning riikliku lepitaja poole pöörduti seetõttu, et kõik osapooled said aru, et tõenäosus ilma neutraalse kõrvalseisjana kokkulepeteni jõuda ei ole väga suur. 

«Mina olen öelnud selgelt välja, et kollektiivlepingu projektiga esitati selliseid nõudmisi, mida ma küll ei näe, et Eesti riik oleks suuteline praegu rahastama – soovide ja võimaluste vahe on väga suur,» lisas ta oma varasematele kommentaaridele viidates.

Samas ütles Sule selgelt, et tänaseks ei ole ühtegi leppe punkti tagasi lükatud. «Ma küll ei arva, et praegu me oleksime kõik läbirääkimiste võimalused ammendanud, et ei oleks võimalik täiendavaid ressursse kaasata.»

Üheks haiglate liidu kompromissettepanekuks on tema sõnul see, et üleriigiline palgaturu dünaamika võiks väljenduda ka tervishoiutöötajate palkades.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles