Kuutõbine väikelaps kõndis kilomeetreid

Hanneli Rudi
, Tarbija24 juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Unes kõndinud laps jõudis üllatavalt pika maa maha käia.
Unes kõndinud laps jõudis üllatavalt pika maa maha käia. Foto: SCANPIX

Põhja-Norras leiti esmaspäeva varahommikul nelja-aastane tüdruk, kes oli unes kõndinud mitmeid kilomeetreid.

Laps oli unes käinud mööda maanteed  ja läbinud 800-meetrise tunneli, enne kui istus ühe Hjellplasseni maja trepile, kirjutab Local. Last märganud möödakäija kutsus kohale politsei. West-Finnmarki politsei teatas, et nad said hommikul kell 6.15 kõne, kus teatati väikelapsest. Lapsel oli seljas vaid aluspesu ja jalas saapad. Laps oli unes kõndinud ja on politsei kinnitusel hea tervise juures.

Politsei võttis ühendust perekonnaga ja selgus, et ta on ka varem unes kõndinud. Laps oli koos oma vanema õega tädi juures. Tädi rääkis väljaandele VG, et talle helistanud politsei uuris, kas tema vaatab lapse järgi. «Ma jooksin magamistuppa ja olin šokeeritud, sest last polnudki voodis,» rääkis ta.

Tädi sõnul rääkis laps, et nägi unes nagu oleks maja põlenud, ta tõusis üles, pani saapad jalga, avas lukustatud ukse ja kõndis majast välja.

 Politseiülem Jan-Olav Schjølberg rääkis  Finnmark Dagbladile, et lapse tuttavate sõnul esineb tal unes kõndimist, kuid seekord suutis ta minna eriti kaugele.

Laps leiti u 4-5 kilomeetri kauguselt. Sel nädalavahetusel oli olnud tormine ilm – tugev tuul ja madal õhutemperatuur.

«On hämmastav, et ta suutis nii kaugele minna, kuid oli varajane hommik ja liiklust oli vähe,» lisas Schjølberg

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles