Soome haigla infosüsteem maksab rohkem kui lastehaigla ehitamine

Liis Velsker
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Soomlased on asunud arendama oma tervisealast infotehnoloogiat.
Soomlased on asunud arendama oma tervisealast infotehnoloogiat. Foto: Panther Media / Scanpix

Soome uus haigla infosüsteem maksab kuni 430 miljonit eurot, mis on üle kahe korra kallim kui näiteks lastehaigla ehitamine.

Pooldajad nimetavad investeeringut infosüsteemi suureks sammuks õiges suunas, vahendab Med24. Näiteks on arvutatud, et uus süsteem säästab arstide aega 41,8 miljoni euro ulatuses aastas.

Apotti peaks kümne aasta jooksul minema maksumaksjale maksma kokku 335-430 miljonit eurot. Anonüümseks jäänud Helsingi ja Uusimaa haigla tervishoiupiirkonna (HUS) arst pidas nii suure summa kulutamist absurdseks. Ta tõi näiteks, et uue lastehaigla ehitamine maksab ligi 160 miljonit eurot.

Soome päevaleht Helsingi Sanomat kirjeldab riiklikku infosüsteemi Apotti veebiprogrammina, kuhu sisestatakse kõik inimesega seotud meditsiinilised protseduurid ja tegevused – tegu on patsiendi kaustaga, millele on kõikidel tervishoiutöötajatel ligipääs.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles