Vähiravifondi soetatud ravim tegi tudengi tervisega imesid

Piret Lakson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toivo Tänavsuu.
Toivo Tänavsuu. Foto: Teet Malsroos/Õhtuleht

Hille Tänavsuu Vähiravifond «Kingitud Elu» toetab jätkuvalt 20-aastast Tallinna külje all elavat tudengineiut, kes vajab kõhu eesseina fibrosarkoomi raviks kallist ravimit Votrient.

«Rõõm on tõdeda, et fondi poolt läinud suvel noorele neiule kättesaadavaks tehtud ravimidoos on teinud tema tervisega lausa imesid: kaugele arenenud vähkkasvajast tingitud vaevused on vähenenud, elus on taas rohkem värvi ja maitset,» ütles fondi nõukogu esimees Toivo Tänavsuu.

«Tänan kõiki fondi annetajaid, tänu kellele sai patsient kätte esimese doosi ravimit ning nüüd saab taas fondi abiga järgmise doosi. Ilma toetuseta poleks ülikoolis õppiv neiu saanud talle hädavajalikku ravi, sest haigekassa seda ei finantseeri,» ütles Tänavsuu.

Patsiendi näol on tegemist noore inimesega, kes vaatamata tervisehädadele elab võimalikult aktiivset ja täisväärtuslikku elu. Raske haigusega võitleva noore naise tervislik seisund muutub pidevalt - kord halvemuse, siis jälle paremuse poole.

Tal on toetavad vanemad ja abikaasa, kuid ka sellest jääb antud juhul väheks, sest ravimi ühe kuu doos maksab apteegis üle 3200 euro. Siin saabki vähiravifond tänu annetajatele noorele inimesele ja tema perele appi tulla. Ravim Votrient annab koostoimes teiste ravivõtetega olulist leevendust patsiendi enesetundele.

Votrient (toimeaine pasopanib) on küll haigekassa soodusravimite nimekirjas, kuid seda finantseeritakse vaid teatud spetsiifilistel tingimustel. Kahjuks tudengineiu kasvaja nendele tingimustele ei vasta. Sotsiaalministeeriumi ravimikomisjon arutas tänavu kevadel võimalust lisada loetellu täiendavaid tingimusi, kuid lõpuks seda siiski ei toetanud.

Fond tagab patsiendile ravimi järgnevaks kaheks ravikuuriks. Pärast seda saab patsient teha fondile uue taotluse, mille rahuldamine sõltub senise ravi tulemuslikkusest ja fondi kogunenud rahast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles