Alkohol aitab artriiti leevendada?

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Alkoholi kuritarvitamine kahjustab mälu, kuid sõltlased ise seda ei märka.
Alkoholi kuritarvitamine kahjustab mälu, kuid sõltlased ise seda ei märka. Foto: SCANPIX

Hiljuti tehtud uuring näitas, et regulaarne mõõdukas alkoholitarbimine aitab liigesehaigust artriiti leevendada ja ka ennetada.

Uurijate sõnul oli nende uuring esimene, mis leidis selle igas eas inimesi tabada võiva haiguse ja alkoholi tarbimise vahel seose, kirjutab BBC.

Briti Sheffieldi ülikooli teadlased uurisid artriidi käes kannatavaid patsiente. Uuring näitas, et ühes kuus kümnel päeval alkoholi tarbinud patsiendid kannatasid märatavalt vähem liigesevalude, põletike ja tursete all, kui need artriidi põdejad, kes alkoholi üldse ei tarbinud.

Uurijate arvates võib alkohol immuunsust parandada, selle tõttu kahanesid ka haigusest tingitud vaevused.

«Alkoholi tarbimine võib selle haiguse teket ennetada või juba haiguse alla kannatajatel sümptomeid leevendada. Alkoholis leidub põletikuvastaseid ja immuunsüsteemi mõjutavaid aineid, » selgitas uuringut juhtinud James Maxwell.

Artriit on põletikuline liigesehaigus. Selle tunnusteks on tursed liigestes, liigesed on liigutades valusad ja punetavad ning nende liikuvus on piiratud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles