Kas kirurg peab oskama trükkida?

Marina Lohk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
IP-aadresside omanike väljauurimiseks alustas politsei menetlust.
IP-aadresside omanike väljauurimiseks alustas politsei menetlust. Foto: SCANPIX

Seoses e-tervise üha laiema kasutuselevõtuga kogu maailmas on mitmed arstid seisnud silmitsi probleemiga - neil on patsientide ees piinlik, kui nad ei oska trükkida.

«Praegune hea uus maailm on tekitanud iga uue patsiendiga kohtumise lõppu erakordselt piinliku hetke. Ma ei oska trükkida. Minu 1970ndate ja 1980ndate aastate lapsepõlv jäi kirjutusmasinate ning personaalarvutite ajastu vahele ja mind ei ole kunagi õpetatud klaviatuuri õigesti kasutama,» vahendab meditsiiniuudiste portaal med24.ee California ülikooli kirurgi dr Wen T. Shen sõnu NY Timesis. 

Arst kirjutab, et ta ei pidanud oma puuduvat trükkimisoskust kunagi eriliseks probleemiks, kuni kliinikus võeti kasutusele arvutid ning ta hakkas märkama patsientide juures selgeid ebamugavuse märke, kui ta kobamisi klahve klõbistas.  «Kulmukergitusi, toolil nihelemist ja isegi kergeid köhatusi. Mõte oli vägagi selge: «Tema ongi see, kes mu lahti lõikab ja mu sisemuse korda teeb?»»

Lõpuks otsustas ta nende piinlike olukordadega sirgjooneliselt tegelda ning pöörduda patsientide poole sõnadega: «Andke mulle see tähtede jahtimine ja ükshaaval toksimine andeks, ma ei ole kunagi trükkima õppinud. Teil ei ole vaja muretseda, opereerida oskan ma igal juhul.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles