Tegevust alustas söömishäirete foorum

Hanneli Rudi
, Tarbija24 juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ebaloomulikult kõhnu modelle peetakse üheks põhjuseks, miks noorte seas levivad söömishäired.
Ebaloomulikult kõhnu modelle peetakse üheks põhjuseks, miks noorte seas levivad söömishäired. Foto: AP/Scanpix

Tegevust alustas Eesti esimene söömishäirete temaatikale keskenduv foorum, mille eesmärk on ühe levinuima noori puudutava psüühikaprobleemi – söömishäirete – ennetamine ning tugisüsteemi loomine.

«Kui seni pakkus MTÜ Eriline oma veebilehel vaid mitmekülgset informatsiooni söömishäirete kohta, siis oleme jõudnud arusaamiseni, et sellest teemast puudutatud inimesed vajavad ühtlasi võimalust ka nendega suhelda, kes igapäevaselt sarnaste murede ning küsimustega pead vaevavad,» teatas MTÜ Eriline asutaja Sandra Morgen.

Vastavatud foorumit modereerivad inimesed, kes on söömishäirega isiklikult kokku puutunud. «Tegemist on inimestega, kes tunnevad, et pika tervenemisprotsessi tulemusel on neil võimalik kedagi oma kogemustest tulenevalt aidata,» ütles Morgen. Lisaks on foorumi haldamisse kaasatud psühholoogid, kes jälgivad keskkonnas toimuvat läbi spetsialisti pilgu.

Foorumis jagatakse juhiseid, kust selliste probleemide korral abi leida ning mida tervenemisprotsess endast kujutab. «Parim võimalus haigestumist või selle intensiivistumist vältida on omada teadmisi söömishäirest ning pöörduda vajaduse korral kohe spetsialisti poole,» kinnitas Morgen.

Foorumi loomine sai teoks tänu Norra toetusele 2009-2014 Rahvatervise programmi raames. Eestis on rahvatervise programmi koordinaator sotsiaalministeerium.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles