Miks ei tohiks voodis süüa?

Triin Ärm
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Purud võivad meelitada voodisse ka prussakad.
Purud võivad meelitada voodisse ka prussakad. Foto: Viktor Burkivski

Kui oled üks neist, kellele meeldib end külmade ilmade tulekul teki sisse keerata, voodist telekat vaadata ja toitugi voodisse kaasa võtta, tasuks meeles pidada, et linade vahele pudisevad purud meelitavad sinna nii baktereid kui ka putukaid.

New Yorgi puhastusfirma Wizard Of Homes omanik Kadi Dulude ütles Huffington Postile, et vähemalt pooled tema firma kliendid söövad voodis. Seda on ta tähele pannud kortereid ja maju koristades.

«Paljud teavad, et mustad nõud tuleks viia kraanikaussi, aga nii mõnigi kord juhtub, et süüakse hoopis voodis ja kui voodit toidujäätmetest korralikult puhtaks ei tehta, võib leiduda sealt nii baktereid kui ka putukaid,» rääkis Dulude.

Aga mis siis ikkagi saab, kui unustada voodist purud ja muud toidujäätmed koristamata? Ka parasiitide tõrjuja ja ettevõtte PJB Best Management Consulting omanik Paul Bello sõnul on bakteritel sellistes tingimustes soodne paljuneda. Lisaks tõi ta välja, et linade vahele jäetud purud võivad kutsuda voodisse ka palju suuremaid «lemmikuid», näiteks sipelgaid ja prussakaid.

«Eelkõige on see nende inimeste probleem, kes on lohakad ja ei korista enda järelt,» rääkis Bello. «Prussakad vajavad ellujäämiseks õige vähe toitu,» lisas ta.

Erinevad toidujäägid meelitavad erinevaid baktereid või putukaid. Putukate uurija Lou Sorkini sõnul võivad puuviljamahlad, muffinid ja küpsisepuru meelitada sipelgaid ja erinevat liiki kärbseid. Vedelema jäetud toit, näiteks hommikusöögihelveste söömisest kausi põhja jäänud piim, karpi unustatud pitsatükk või poolik hamburger pakuvad huvi aga hoopis sipelgatele, kärbestele ja prussakatele.

Kui muidu soovitab Dulude vahetada linu iga nädal, siis need, kes pidevalt voodis söövad, peaksid tema ideaali kohaselt vahetama linu iga kolme päeva tagant. Samas ei soovita ta üldse voodis süüa. «Ärge pange magamistuppa telerit ja jätke see vaid magamise, mitte söömise kohaks,» lisas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles