Parim jook kaalulangetuseks

Marina Lohk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Ajakirjas The American Journal of Clinical Nutrition avaldatud uuring näitas, et tee joomine aitab taljejoont saledamana hoida.

Hollandi teadlased analüüsisid erinevaid varasemaid uuringuid, mis käsitlesid rohelise, valge ja oolongi tee mõju kehakaalule, kirjutab Prevention.

Nad leidsid, et tees sisalduvad katehhiinid ja kofeiin aitavad suurendada loomulikku energiakulu ehk siis seda, kui palju kaloreid inimene puhkeolekus kulutab. Samuti soodustavad need ühendid rasva lagundamist organismis.

Friedmani toitumisteaduse kooli professor Jeffrey Blumbergi sõnul on tee lisaks äärmiselt kasulik seedekulgla mikrofloorale.

Samuti on varasemad uuringud näidanud, et ühe-kahe tassi tee joomine päevas parandab tuju, tähelepanu ja vähendab mitme haiguse, seehulgas vähi, osteoporoosi, kõrge vererõhu ja diabeedi riski. Seejuures ei ole oluline, millist teed juua.

Blumberg pani inimestele südamele, et tee kasulik mõju jääb siiski väga nõrgaks, kui sellega ei kaasne ka muidu tervislik eluviis – eriti, kui rääkida kaalulangusest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles