Superseemned, mida tasub proovida

Marina Lohk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Chia ja linaseemned pälvivad tervislike lisanditena üha rohkem tähelepanu, ent tegelikult on seda väärt ka kanepiseemned.

Nad sisaldavad ohtralt oomega-3- ja oomega-6-rasvhappeid, on heaks kiudainete allikaks ning lisaks sisaldavad palju ka mineraale, nagu tsink ja magneesium, kirjutab Health.

Kuidas siis kanepiseemneid tarbida? Siin on mõned soovitused.

Smuutides

Lisa oma smuutile paar supilusikatäit kanepiseemneid, mis annavad valku ja kiudaineid. Eriti hea variant on see neile, kes ei saa allergia tõttu süüa pähkleid. Smuuti jaoks on kanepiseemneid võimalik osta ka jahuna.

Salatis

Puista üks või kaks supilusikatäit seemneid salatile vahetult enne serveerimist. Lisaks värsketele salatitele on kergelt pähklise maitsega seemned heaks lisandiks pastasalatitele.

Garneeringus

Kanepiseemneid võib lisada nii pilafile kui ka lihtsalt riisile või muule garneeringule. Ent ka jogurtisse või pudru sisse sobivad nad suurepäraselt.

Võidena

Jällegi ideaalne pähkliallergiaga inimeste jaoks. Jahvata klaasitäis kanepiseemneid koos kahe kuni kolme supilusikatäie õli, ühe-kahe supilusikatäie mee või vahtrasiirupi ja näputäie soolaga. Õlina sobib hästi viinamarjaseemneõli või kanepiseemneõli. Valmis toodet saab kasutada sarnaselt maapähklivõiga: banaani- või õunaviiludega või leivale määrituna.

Müslis

Kanepiseemneid võib lisada nii enda valmistatud kui ka poemüslile – nii lisandub jällegi kergelt pähkline maitse ja palju olulisi toitaineid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles