Ravimiamet teatas nelja ravimi tarneraskustest

Piret Lakson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ravimid.
Ravimid. Foto: SCANPIX

Ravimiamet teatab ravimite Farlutal, Eliquis, Xofigo ja Doxy-M-Ratiopharm tarneraskustest.

Hormoontundlike kasvajate ravis kasutatava Farlutal 500 mg tablettide (toimeaine medroksüprogesteroon) tarneraskused kestavad 7. novembrini. Teisi sama toimeainet sisaldavaid ravimeid Eestis ei turustata.

Eliquis 5 mg tablettide (toimeaine apiksabaan) tarneraskused kestavad eeldatavasti oktoobri lõpuni. Ravim aitab vältida verehüüvete teket, blokeerides faktor Xa, mis on oluline komponent vere hüübimises. Seda on mõnedes apteekides praegu veel olemas, samuti on saadaval sama toimeainet sisaldavad 2,5 mg tabletid.

Xofigo 1000 kBq/ml süstelahuse (toimeaine raadium-223 dikloriid) tarneraskused kestavad eeldatavasti novembri keskpaigani. Teisi sama toimeainet sisaldavaid ravimeid Eestis saada ei ole. Xofigo’t kasutatakse täiskasvanutel kastreerimise suhtes resistentse kaugelearenenud eesnäärmevähi raviks.

Antibiootikumi Doxy-M-Ratiopharm 100mg tablettide (toimeaine doksütsükliin) tarneraskused kestavad eeldatavalt käesoleva aasta lõpuni. Samas annuses ja ravimvormis teised doksütsükliini preparaadid on endiselt saadaval.

Vaata täpsemalt loetelu, milliste ravimitega on praegu tarneraskusi, siit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles