Teatejooks toetas abivajajaid mullusest enam

Triin Ärm
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jooksuga koguti 2500 eurot.
Jooksuga koguti 2500 eurot. Foto: Teatejooks

Üle-eestilise laste teatejooksu korraldajad andsid Haapsalu neuroloogilisele rehabilitatsioonikeskusele üle liikumisvõime kaotanud laste raviks kogutud annetused, mis ulatusid tänavu 2500 euroni.

Eelmisel aastal koguti teatejooksuga 2000 eurot.

«Suured tänud tuhandetele lastele, kes heategevuse nimel maikuus jooksma tulid, ning kõigile lahketele annetajatele, kes haarasid toru ja annetasid. Tänu teile saavad Astrid, Gerry ja teised liikumisvõime kaotanud lapsed Haapsalus täiendavat teraapiat, mis on nende taastusraviks ja arenguks väga vajalik,» lausus Erik Pallase, üks teatejooksu eestvedajatest.

Teatejooksuga kogutud annetused jagunevad kolmeks: üks osa seitsmeaastase Astridi, teine osa 14-aastase Gerry ning kolmas osa teiste väikeste patsientide ravi toetuseks Haapsalu Neuroloogilise Rehabilitatsioonikeskuses. 

Astridil on kaasasündinud aju arenguhäire ja seljaajusong. Kuigi sündides anti talle elulootust vaid mõneks päevaks, liigub rõõmsameelne Astrid täna iseseisvalt ratastooliga, kasutab seisulauda ja astub raami toel ise samme.

Enneaegsena sündinud Gerry’l tekkis hapnikupuuduse tõttu ajukahjustus – tal on laste tserebraalparalüüs. Pärast rasket operatsiooni ning pikka taastusravi sai Gerry hakata liikuma kahe harkkepi toel, kuid teatejooksust kogutavate annetuste abil soovib energiline ja naerusuine poiss hakata kasutama erinevaid innovaatilisi kõnnitreeningu võimalusi, et jõuda lähemale oma unistusele liikuda ühel päeval ainult ühe harkkepiga.

Eelmisel aastal toetati toona kuueaastast Erikut, 12-aastast Artjomi ja teisi lapsi vastavalt nende vajadustele. Toetussummade populaarseim kasutusviis on vajalike abivahendite omaosaluse katmine. 

Teatejooks on Eesti suurim laste- ja noortespordiüritus ning ühtlasi suurim üritus, kus lapsed ise annavad oma panuse heategevuse heaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles