Aasta piiriülese tervishoiu direktiivi: enim käidi ravil Saksamaal ja Soomes

Marina Lohk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

25. oktoobril täitus aasta piiriülese tervishoiu direktiivi kehtima hakkamisest. Selle aja jooksul on tervishoiuteenuste saamiseks kõige rohkem külastatud Saksamaad ja Soomet.

Neis riikides on sotsiaalministeeriumi tervishoiuosakonna spetsialisti Siiri Püvi sõnul käidud vastavalt 17 ja 15 korda, kirjutab meditsiiniuudiste portaal med24.ee.

«Külastatavuselt kolmas riik on Leedu, kus on tervishoiuteenuseid saadud kümnel korral.  Veel on käidud ravil Lätis, Hispaanias, Austrias, Belgias, Horvaatias, Inglismaal, Itaalias, Kreekas, Prantsusmaal ning Rootsis. Kõige sagedamini on taotletud silmaarsti konsultatsiooni või operatsiooni hüvitamist, ka kasvajaga seotud ravi ning ortopeediaga seotud raviarvete hüvitamist,» võttis Püvi kokku. 

Kokku on selle aasta septembri lõpu seisuga haigekassale laekunud 63 taotlust tagasimakseteks. Otsuseid on tehtud 51 ning neist 12 on olnud negatiivsed. «Negatiivsed otsused on tehtud, kuna ei ole lisatud nõutavaid dokumente (saatekiri, epikriis) või ei ole tegu Eestis hüvitatava teenusega,» kommenteeris Püvi.

Selle aasta üheksa kuu jooksul on direktiivi alusel hüvitatud 59 169,11 euro eest tervishoiuteenuseid. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles