PERH liidab Läänemaa haigla detsembris

Piret Lakson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Uue sihtasutuse juhina peaks jätkama praegune peaarst Tõnis Siir.
Uue sihtasutuse juhina peaks jätkama praegune peaarst Tõnis Siir. Foto: Arvo Tarmula/Lääne Elu

Põhja-Eesti regionaalhaigla (PERH) ja Läänemaa haigla liituvad nähtavasti juba selle aasta detsembris.

Eile leppisid kahe haigla esindajad kokku, et PERH investeerib Läänemaa haiglasse 1,25 miljonit eurot - 250 000 eurot kohe ja miljon hiljemalt 2017. aasta lõpuks, kirjutab Lääne Elu.

Regionaalhaigla juhatuse esimees Tõnis Allik ütles, et need summad peab kinnitama ka valitsus. Kohe makstav summa on mõeldud haigla seisukorra parandamiseks, näiteks soojustamiseks. Hiljem makstav miljon eurot on tervisekeskuse 25 protsendi suurune omaosalus. Ülejäänud summa tuleb asjaomasest europrojektist.

Haapsalu linnapea ja Läänemaa haigla nõukogu esimees Urmas Sukles märkis, et tervisekeskuse tarvis tuleb teha haigemajale juurdeehitus. Haapsalu linnavalitsus paneb uude sihtasutusse Läänemaa haigla tervikvarana koos kohustuste ja õigustega. Allik kinnitas, et üle lähevad ka kõik töötajate lepingud. «Maailmas ei ole midagi kindlat, aga nii nagu lepingus kirjas, on meie eesmärk haiglat praegusel kujul säilitada ja püüda arendada,» ütles Allik.

Uue sihtasutuse juhina peaks jätkama praegune peaarst Tõnis Siir, kelle sõnul ei olnud sihtasutuse asutamise dokumentides eilsel koosolekul erimeelsusi. Haapsalu linnavolikogu saaks uue sihtasutuse asutamist arutada novembris. Kui volikogu annab loa, saab detsembris asutamislepingule alla kirjutada.

Saarsoo ütles, et kui esialgu oli ta ühinemise asjus ettevaatlik, siis nüüd on süda rahulikum: «Kohapeal jäävad inimesed alles, kõik lepingud jäävad alles.»

Suklese sõnul saab läänlaste ravi minna ainult paremaks. «Omaette jäädes oleksime varsti tõsises jamas.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles