Astmat saab ära hoida väga lihtsalt

Triin Ärm
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mõõdukas koguses päikest teeb head.
Mõõdukas koguses päikest teeb head. Foto: Panther Media/Scanpix

Mõõdukas koguses päikesevalguse käes viibimist peetakse kasulikuks ning nüüd on teadlased jõudnud järeldusele, et see aitab ka astmat ära hoida.

Iisraeli Tel Avi ülikooli teadlaste uurimusest selgus, et päikese käes viibimine, mis muudab nahas eksisteeriva kolesterooli vormi D-vitamiiniks, aitab ära hoida astmahooge.

Üldjuhul hoitakse astmat kontrolli all ravimitega ja allergeenidega kokkupuudet välitdes. Värske uurimuse järgi on D-vitamiini vaeguses astmaatikutel 25 protsenti suurem tõenäosus astma ägenemiseks. Päikese käes viibimine aitab aga probleemi lahendada.

Ajakirjas Allergy avaldatud uuring põhines miljonite patsientide andmete ülevaadetel.

«Meie uurimistulemused tõendavad veel kord, et D-vitamiini ja astma vahel on seos: D-vitamiin aitab ära hoida astma ägestumise. Eeldatavasti kinnitavad seda seisukohta ka tulevased uuringud. Samal ajal toetavad meie uuringu tulemused seisukohta, et astmat põdevad patsiendid võiksid tarbida D-vitamiini,» ütles uuringut juhtinud teadlane Ronit Confino-Cohen.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles