Ravimifirma saatis eksikombel müüki tühjad pakendid

Hanneli Rudi
, Tarbija24 juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ravimifirma unustas tabletid purki panna.
Ravimifirma unustas tabletid purki panna. Foto: SCANPIX

Taanis asuva pakendiliini vea tõttu sattusid Euroopas müügile tühjad Nitroglycerin Nycomed 0,5 mg pakendid.

Islandi apteekides on leitud Nitroglycerin DAK 0,5 mg keelealuste tablettide tühje pakendeid ning mõningatel juhtudel on tühjad pudelid jõudnud ka patsientideni, teatas Takeda Pharma. Tegu on pakenditega, mis sisaldavad 25 keelealust tabletti. Probleemi uurimisel on leitud, et tegemist on ravimitootja juures tekkinud pakendamise veaga.

Samas ei ole veel päris kindel, et tootmisviga piirdub vaid Islandil turustatud 25-tabletiliste pakenditega. Seetõttu on ülioluline, et Eesti apteegid ja patsiendid kontrolliksid, kas nende Nitroglycerin Nycomed 0,5 mg 40-tabletised avamata pudelid on tühjad või mitte.

Kui pudel on tühi, palub Takeda (endise nimega Nycomed) tagastada see apteeki, kus antakse asemele uus pudel.

Ravimiameti teatel on apteegid ja hulgimüüjad Eestis  juhtumist teadlikud, kõiki pakendeid kontrollitakse. Senini tehtud kontrollimiste käigus ei ole tühje pakendeid Eestis tuvastatud.

Nitroglycerin Nycomed /Nitroglycerin DAK keelealuseid tablette kasutatakse stenokardia (angina pectoris) raviks ja ennetuseks

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles