Tervishoiusektor sõlmib reedel töörahukokkuleppe

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Arstikabinet. Foto on illustratiivne
Arstikabinet. Foto on illustratiivne Foto: Tairo Lutter

Riikliku lepitaja tänasel erakorralisel kohtumisel haiglate liidu juhatuse, sotsiaalministeeriumi ja haigekassa esindajatega võeti vastu otsus allkirjastada reedel töörahukokkulepe.

«Tööturu osapooled võtsid minu ettepaneku vastu ja homme tahaks allkirjastada tingimusliku eelkokkuleppe selle realiseerimiseks,» ütles riiklik lepitaja Henn Pärn BNSile. «See ongi osapoolte ühine tahe, et minna edasi koos ja aidata realiseerida lepitaja poolt väljapakutud palganumbreid.»

Pärna hinnangul on erakordne, et tööturu osapooltel on ühtne nägemus nii tuleviku kui ka leppe osas.

«Esimest korda tuleb haigekassa nõukogul võtta selge seisukoht, kas nad aktsepteerivad seda tööturu osapoolte lepet või mitte,» rääkis Pärn ja lisas, et haigekassa nõukogu pole sellises situatsioonis veel varem olnud.

«Siiamaani kõik osapooled on püüelnud ja püüdlevad selle poole, et see leping sünniks. Kõik näevad, et ainult sel juhul, kui on töörahu, on võimalik läbi viia neid muutusi, mida on vaja haigekassa tulemusliku jätkamise nimel.»

Haiglate liidu esimees Urmas Sule kinnitas, et täna arutati koos riikliku lepitaja, sotsiaalministeeriumi ja haigekassa esindajatega riikliku lepitaja poolt teisipäeval osapooltele välja saadetud tingimusliku eelkokkuleppe projekti. Sule sõnul plaanivad töötüli osapooled allkirjastada tingimusliku eelkokkuleppe reede ennelõunal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles